Nergens anders gaan de ontwikkelingen zo snel als in de digitale wereld, en natuurlijk kan onze website tool niet achterblijven. Achter de schermen is een hoop veranderd, hieronder de belangrijkste punten.
De 'Web Core Vitals' zijn een belangrijk gegeven voor een goede ranking in Google. Heel simpel gezegd zijn dit drie extra pijlers die meegenomen worden in de ranking van Google, onderverdeeld in laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Om te zorgen dat jouw website het zowel nu als straks goed blijft doen zijn er behoorlijk wat dingen verbeterd. Web Vitals zijn opgedeeld in drie metrieke categorieën.
Hoe vaak gebruikers onverwachte verschuivingen ervaren op een website, dit is natuurlijk onprettig en zijn schadelijk voor de online ervaring.
Hoelang het duurt voordat de grotere elementen zichtbaar worden op een website zoals een flink afbeelding of uitgebreid tekstblok. Afgezet tegen het moment waarop de pagina voor het eerst geladen word.
De eerste indruk van de bezoeker met betrekking tot de interactiviteit en responsiviteit. Bijvoorbeeld de tijd tussen de eerste interactie van de bezoeker en het reageren van de browser op die bepaalde klik.
Foto galerijen kunnen nogal verschillen in hoogte door de hoeveelheid afbeeldingen die je kunt toevoegen, ook kunnen de afmetingen van de afzonderlijke afbeeldingen hierin een rol spelen. Dit is opgelost doordat er standaard een minimale hoogte wordt meegegeven aan de foto galerij widget. Op deze manier kan er nooit content onder de widget naar beneden gedrukt worden bij het laden van de afbeeldingen.
Het laden van afbeeldingen zorgt soms voor nogal wat vertraging doordat de browser niet weet hoe groot een bepaald bestand is. Omdat het systeem nu automatisch de breedte en hoogte van een afbeelding leest en deze toewijst aan de HTML tag van de desbetreffende afbeeldingen wordt er op voorhand al genoeg ruimte vrij gehouden zodat de website snel zichtbaar is.
Bijna elke website vandaag de dag maakt wel gebruik van een custom font. Browsers laden eerst een systeem front en daarna pas het custom font. Nu is het zo dat above-the-font content automatisch gedetecteerd worden op elke pagina. Hierdoor worden custom fonts gelijk weergegeven.
Het laden van achtergrond afbeeldingen sliders kost veel energie, zeker wanneer dit gaat om meerdere afbeeldingen. Laden van de eerste afbeelding in de slider heeft nu prioriteit, naderhand worden alle andere afbeeldingen geladen. Hierdoor komt de eerste afbeelding veel sneller tevoorschijn.
Browsers moeten razendsnel keuzes maken over welke content geladen wordt en wanneer.
Nu krijgen browsers hints over welke content eerst gedownload moet worden, wat de snelheid ten goede komt.
Veel widgets met verschillende afbeeldingen werden soms niet goed geschaald voor de juiste schermen en hadden niet automatisch gelijk de juiste breedte en hoogte. Nu worden de correcte maten automatisch geïmplementeerd voor afbeeldingen binnen widgets.
Wil je nog meer lezen?
Da’s op zich een makkelijke vraag, maar het antwoord is wat complexer. Wellicht heb je het al eens geprobeerd: offertes opvragen bij een paar verschillende webdesign bureaus.
Alles begint bij het idee om een flitsende nieuwe website te laten ontwikkelen of vernieuwen die naadloos aansluit bij deze tijdsgeest, maar een nieuwe creatie komt natuurijk niet zomaar even uit de lucht vallen.
Ik wil een nieuwe website laten maken, bouwen of ontwikkelen voor mijn bedrijf. Hoe je het ook noemen wil, wij kunnen je daarbij helpen, door actief en creatief met je mee te denken of je zelfs volledig te ontzorgen.
Klaar voor een creatieve samenwerking?
Beter gevonden worden in de zoekmachines?
Jouw bedrijf verder laten groeien?
Mr. F.J. Haarmanweg 29 (in meclean gebouw)
4538 AN Terneuzen
KvK-nr. 71454373
BTW NL858721776B01
VIBE creative bv